donderdag 16 januari 2014

Stoofvlees met pompoen

 
Pompoen is een fantastische groente!
Makkelijk te kweken (geschikt voor elke tuin),
lang te bewaren (soms zelfs tot april), 
super gezond (boordevol belangrijke voedingsstoffen)
en veelzijdig te gebruiken in de keuken.  
 
 
800 gr biologische riblappen
ca. 500 g pompoen
2 uien
2 teentjes knoflook
2 TL gemalen komijn
2 blad laurier
1 glas rode wijn
400 g Fusilli pasta
olijfolie
 
1 Schil de pompoen, de knoflook en de uien.
2 Snijd de pompoen, het vlees, de knoflook en de uien in blokjes.
3 Bak het vlees op hoog vuur in 4 EL olijfolie rondom bruin.
4 Voeg de uien, de knoflook en de pompoen toe en laat deze 1 min meebakken.
5 Voeg de komijn, zout en peper, de laurier, de rode wijn, en zo veel water toe dat het geheel net niet onder water staat en breng het aan de kook.
6 Fornuis: Laat het stoofvlees op zacht vuur 3 uur stoven.
Rayburn: Zet de pan een aantal uren onder in de oven.
 
 
7 Kook de Fusilli beetgaar en giet af.
8 Breng het stoofvlees eventueel nog op smaak met zout en peper en serveer met de Fusilli.
 
Tip: Kook het stoofvlees de avond ervoor, dan is het de volgende dag zo opgewarmd!
 
 
Ook lekker met stokbrood en salade of frietjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten