zondag 19 januari 2014

Pompoenrisotto

 
De liefde in de pan is de glimlach aan tafel.
Joop Braakhekke


500 g biologische pompoen
350 g arboriorijst (rijst voor risotto)
100 g biologische oude kaas (geraspt)
1 ui
3 tenen knoflook
1 glas witte wijn
olijfolie
eventueel walnoten

1 Schil de pompoen, ui en knoflook en snijd deze in kleine blokjes.
2 Bak de kleingesneden groenten in 4 EL olijfolie ca 5 min.
3 Voeg de rijst en de wijn toe en roer tot het vocht door de rijst is opgenomen.
4 Voeg nu telkens een scheut water toe tot deze is opgenomen. Ga zo door tot de risotto gaar is. Dit duurt ca 15 min.
5 Voeg de kaas toe en breng de risotto op smaak met zout en peper.

Serveer de risotto eventueel met extra kaas en in een droge pan geroosterde walnoten.
 
Pompoenrisotto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten