vrijdag 13 december 2013

Snelle rijstschotel

Snelle rijstschotel
 
300 g biologische ontbijtspek
(ook lekker met shiitake i.p.v. spek)
2 grote stuks biologische prei
2 tenen biologische knoflook
300 g biologische zilvervliesrijst
2 EL biologische sojasaus
1 TL gemberpoeder
1 TL kurkuma (geelwortel)
1 TL dijnten (gemalen komijnzaad)
 
  1. Kook de rijst met de dubbele hoeveelheid water gaar en giet af.
  2. Snijd de ontbijtspek in blokjes en bak deze in een droge pan knapperig.
  3. Snijd ondertussen de prei en de knoflook in kleine blokjes en voeg deze bij de spek.
  4. Voeg een scheutje water toe en laat de prei met de deksel op de pan op laag vuur 5 min garen.
  5. Voeg de sojasaus, het gemberpoeder, de kurkuma, de dijnten en de gekookte rijst toe.
  6. Breng op smaak met zout en peper en serveer eventueel met pindasaus en sla.
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten