300 g biologische ontbijtspek
(ook lekker met shiitake i.p.v. spek)
2 grote stuks biologische prei
2 tenen biologische knoflook
300 g biologische zilvervliesrijst
2 EL biologische sojasaus
1 TL gemberpoeder
1 TL kurkuma (geelwortel)
1 TL dijnten (gemalen komijnzaad)
- Kook de rijst met de dubbele hoeveelheid water gaar en giet af.
- Snijd de ontbijtspek in blokjes en bak deze in een droge pan knapperig.
- Snijd ondertussen de prei en de knoflook in kleine blokjes en voeg deze bij de spek.
- Voeg een scheutje water toe en laat de prei met de deksel op de pan op laag vuur 5 min garen.
- Voeg de sojasaus, het gemberpoeder, de kurkuma, de dijnten en de gekookte rijst toe.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer eventueel met pindasaus en sla.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten