woensdag 18 december 2013

Salade van rode bietjes

Een op hout gestookt fornuis is de hele dag warm, ideaal voor het stoven van bij voorbeeld bietjes.
 
 
4 biologische rode winterbieten
1 rode ui
1 TL karwijzaad
1 EL Nederlandse honing
1 TL zout
3 EL biologische olijfolie
2 EL appelazijn
 
1 Breng de bieten met schil in een pan met ruim water aan de kook. 
  - gasfornuis: zet ze vervolgens op laag vuur en kook ze in ca.
  1 1/2 uren gaar.
  - hout gestookt fornuis: giet de bietjes af en zet ze een aantal
  uren op de bodem van de oven (ca. 150°C).
2 Laat de bieten afkoelen.
3 Schil de bieten en snijd ze in blokjes.
4 Snipper de ui.
5 Meng alle ingrediënten in een kom.
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten