woensdag 27 november 2013

Stamppot postelein

 
... met biologische regionale producten van Lekker Lokaal (o.a. verkrijgbaar bij Landwinkel de Zandroos)
 
Vandaag in de groente tas:
 
biologische regionale groenten van Lekker Lokaal
 
Stamppot postelein
 
2 ambachtelijke rookworsten
1½ kg biologische aardappelen
500 g biologische (winter)postelein
1 beker melk
mierikswortel (bij voorkeur vers)
  
1 Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken. Leg de rookworst boven op de aardappelen en kook beiden in circa 20 min. gaar.
2 Was intussen de postelein en snijd deze grof.
3 Rasp de mierikswortel.
4 Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een pureestamper. Klop met een garde de melk erdoor zodat de puree mooi smeuïg is.
5 Spatel in gedeelten de postelein door de puree, warm steeds goed door en breng de stamppot op smaak met zout en peper.
6 Serveer de stamppot met rookworst, de piccalilly en de geraspte mierikswortel.
 
Stamppost postelein
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten