... met biologische regionale producten van Lekker Lokaal (o.a. verkrijgbaar bij Landwinkel de Zandroos)
Vandaag in de groente tas:
Stamppot postelein
2 ambachtelijke rookworsten
1½ kg biologische aardappelen
500 g biologische (winter)postelein
1 beker melk
piccalilly (click hier voor het recept)
mierikswortel (bij voorkeur vers)
1 Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken. Leg de
rookworst boven op de aardappelen en kook beiden in circa 20 min. gaar.
2 Was intussen de postelein en snijd deze grof.
3 Rasp de mierikswortel.
4 Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een
pureestamper. Klop met een garde de melk erdoor zodat de puree mooi smeuïg is.
5 Spatel in gedeelten de postelein door de puree, warm
steeds goed door en breng de stamppot op smaak met zout en peper.
6 Serveer de stamppot met rookworst, de piccalilly en de
geraspte mierikswortel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten