donderdag 14 november 2013

PICCALILLY (NL+D)


De kelder raakt steeds voller en voller!
 Pompoenen, bewaar-appels, stoofperen, noten, sappen en likeur, jam en chutneys, zoetzure courgette en pompoen, zelfgemaakte kappertjes, paddenstoelen op azijn, ingeweckte cake en ... PICALILLY 

 
Zelfgemaakte piccalilly is zoooo veeeel lekkerder dan piccalilly uit de supermarkt. En vrij eenvoudig te maken!



PICCALILLY
(voor ca. 7 glazen á 250 ml)

1,2 kg groenten (b.v. courgette, pompoen, uien, peen, radijs, bloemkool, komkommer, koolrabi, etc.)
3 el zout
1 el kurkuma
3 el mosterdpoeder
1 el gemberpoeder
200 g biologische suiker
50 g maïzena
400 ml biologische natuurazijn


Snijd de groenten in kleine blokjes.
Meng de groenten met het zout in een pan. Laat het geheel met deksel op de pan 1 nacht in de kelder of koelkast staan.

Voeg de volgende dag de resterende ingrediënten toe aan de groenten en breng het geheel aan de kook.
Laat de piccalilly 10 á 15 minuten sudderen, tot de groenten beetgaar zijn. 
Spoel de glazen met schroefdeksel om met kokend water en laat deze op een schoon theedoek uitlekken.
Vul de hete piccalilly in de glazen. Sluit de glazen onmiddellijk af en zet deze ca. 15 minuten op de kop.



SENFGEMÜSE
(für ca. 7 Gläser á 250 ml)

1,2 kg Gemüse (z.B. Zuccini, Kürbis, Zwiebel, Karotten, Radieschen, Karfiol, Gurke, Kohlrabi, etc.)
3 El Salz
1 El Kurkuma
3 El Senfpulver
1 El Ingwerpulver
200 g unraffinierten Rohrzucker
50 g Maizena
400 ml Essig


Gemüse kleinwürfelig schneiden.
Das Gemüse mit dem Salz in einem Kochtopf mengen und mit Deckel über Nacht im Keller oder Kühlschrank stehen lassen.
Am nächsten Tag die restlichen Zutaten hinzufügen und zum Kochen bringen. Ca. 15 min köcheln lassen, bis das Gemüse bissfest ist.
Das Senfgemüse in die Einmachgläser füllen, Gläser schliessen und ca. 15 min. stürzen.


Schmeckt gut zu Käse, (Streich)Wurst, Fleisch, etc.
 
 


1 opmerking: