vrijdag 27 september 2013

Gele courgettesoep

De oogst van vandaag

Met de oogst van vandaag kook ik
 
GELE COURGETTESOEP
 
2 biologische uien
2 teentjes Nederlandse knoflook
2 gele courgettes (groen kan natuurlijk ook)
2 biologische appels
1 kruimige aardappel
2 glazen biologische witte wijn
biologische olijfolie
2 tl kerrie
zout en peper
 
  • Snipper de uien en de knoflook en fruit deze in 4 el olijfolie glazig.
  • De courgettes, appels en aardappel in blokjes snijden en met de uien mee fruiten.
  • Blus het geheel met 2 glazen witte wijn en 2 l water af en breng het aan de kook. Laat het geheel sudderen tot de aardappels gaar zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng pittig op smaak met zout, peper en 2 tl kerrie.  
Gele Courgettesoep
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten