De eerste appels vallen al weer uit de boom. Het is dus tijd voor .... APFELSTRUDEL!
Dit is het recept zo als mijn moeder, mijn oma, mijn overgroot oma (en ga zo maar door) apfelstrudel hebben gemaakt.
250 g biologisch bloem
2 EL biologische olijfolie
1 biologisch ei
1/8 l water
1 TL appelazijn
1 mespuntje Keltisch Zeezout of Himalayazout
1,5 kg biologische appels
Honing
100 g geraspte walnoten
50 g biologische roomboter
kaneel
1 Meng de bloem met water, olie, azijn, ei en zout.
2 Blijf zo lang kneden tot het deeg zacht en glad is.
3 leg het deeg in een kom. Leg een theedoek over de kom en laat het deeg 1/2 uur rusten.
4 Schil de appels en snijd ze in plakken.
5 Meng de appels met honing en kaneel naar smaak.
6 Verwarm de oven voor op 180 °C.
7 Maak van het deeg twee porties.
8 Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid tafellaken.
9 Als je het deeg niet meer dunner kan uitrollen, pak het dan voorzichtig op, leg het over je handen en rek het dan voorzichtig verder uit. Volgens mijn oma moet het deeg zo dun zijn dat je de krant er doorheen kan lezen.
10 Smelt de boter en verdeel de helft ervan over het deeg.
11 Strooi de helft van de geraspte walnoten en de appels op het deeg.
12 Rol nu de apfelstrudel voorzichtig op (gebruik hiervoor het tafellaken).
13 Leg de strudel op een ingevet bakblik (of op bakpapier) en maak vervolgens de tweede portie strudel.
14 Leg ook de tweede portie op het bakblik.
15 Bestrijk de apfelstrudels met gesmolten roomboter.
16 Bak de strudel in 30 tot 40 min goud bruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten