vrijdag 27 januari 2012

Ovenschotel met spruitjes en worstjes





... SPRUITJES!









8 knakworstjes van de slager        2 el biol. roomboter
1/2 kg spruitjes                    350 ml biol. volle melk
1 kg kruimige aardappelen           200 g biol. jonge geraspte kaas
nootmuskaat          
                                    
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en snijd deze aan de onderkant kruislinks in.
3. Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
4. Kook de aardappelen en de spruitjes samen beetgaar en giet af.

5. Snijd de knakworstjes in plakjes.
6. Maak een roux door 2 el biologische roomboter te verhitten, 3 el bloem toe te voegen en roeren tot het mengsel lichtbruin gekleurd is.
7. Roer langzaam de melk erdoor.
8. Roer de kaas door de saus tot de kaas gesmolten is.
9. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
10. Meng de aardappelen, de spruitjes, de worstjes en de saus in een ovenschaal en bak het geheel 20 min goudbruin in de oven.


TIP VOOR VEGETARiËRS: gebruik i.p.v. worstjes 1 winterwortel en kook deze met de spruitjes mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten