... voor alle wintersporters die alvast
een culinair voorproefje willen nemen op, of nog willen nagenieten van de
Oostenrijkse keuken.
200 g bloem 5 biologische eieren
50 g suiker 250 ml melk
poedersuiker biologische roomboter
1) 5 biologische eieren scheiden.
2) Klop de eiwitten stijf.
2) Klop de eiwitten stijf.
3) Klop de eigelen met 50 g suiker schuimig op.
4) Voeg 200 g bloem en 250 ml melk aan de eigelen toe en roer
tot een glad beslag.
5) Roer het stijf geslagen eiwit
voorzichtig door het beslag.
6) Verhit in een koekenpan 1 el
boter. Schep nu de helft van het beslag in de pan en bak de dikke pannenkoek op
middelmatig vuur aan beide kanten licht bruin.
7) Scheur de
pannenkoek met de spatel in kleine stukken en verdeel de kaiserschmarrn op
borden.
8) Herhaal dit
met de tweede helft van het beslag.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten