vrijdag 27 januari 2012

Kaiserschmarrn

 
 
... voor alle wintersporters die alvast een culinair voorproefje willen nemen op, of nog willen nagenieten van de Oostenrijkse keuken.
 
 
 
 

200 g bloem                       5 biologische eieren
50 g suiker                       250 ml melk
poedersuiker                      biologische roomboter
 
 
1) 5 biologische eieren scheiden.
2) Klop de eiwitten stijf.
3) Klop de eigelen met 50 g suiker schuimig op.
4) Voeg 200 g bloem en 250 ml melk aan de eigelen toe en roer tot een glad beslag.
5) Roer het stijf geslagen eiwit voorzichtig door het beslag.
6) Verhit in een koekenpan 1 el boter. Schep nu de helft van het beslag in de pan en bak de dikke pannenkoek op middelmatig vuur aan beide kanten licht bruin.
7) Scheur de pannenkoek met de spatel in kleine stukken en verdeel de kaiserschmarrn op borden.
8) Herhaal dit met de tweede helft van het beslag.
9) Bestrooi de kaiserschmarrn met poedersuiker en serveer eventueel met appelmoes, stoofpeertjes of pruimenkompot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten